FC Groningen wil toptalent (18) langer aan club binden: 'Niet meer dan logisch'

FC Groningen wil toptalent (18) langer aan club binden: 'Niet meer dan logisch'

09-03-2023 16:10
42

Thijmen Blokzijl is met FC Groningen in gesprek over een eventuele contractverlenging. De stormachtige ontwikkeling en het in 2024 aflopende contract van de achttienjarige verdediger blijven niet onopgemerkt bij de De Trots van het Noorden. 

Groningen hoopt de huidige verbintenis van Blokzijl te gaan verlengen in de komende dagen. Algemeen directeur Wouter Gudde laat zich tegenover Voetbal International uit over de beoogde langere samenwerking. "We praten met elkaar over zijn contract, dat lijkt me gezien zijn ontwikkeling niet meer dan logisch." Vanwege het indrukwekkende debuutseizoen van Blokzijl liggen er naar alle waarschijnlijkheid ook andere clubs op de loer. 

Blokzijl is een lichtpuntje bij Groningen, dat een tegenvallend seizoen doormaakt. De verdediger veroverde een basisplek in het elftal van trainer Dennis van der Ree, die enorm te spreken is over de jongeling. "Het is hartstikke knap wat Thijmen doet", aldus de oefenmeester. Afgelopen weekend oogde hij stabiel tegenover Feyenoord. De koploper van de Eredivisie ontsnapte in de laatste minuten van de wedstrijd aan een gelijkspel. Voorlopig bevindt Groningen zich nog steeds op de zeventiende plaats in de Eredivisie.