Vormer blikt terug op naar Brugge afscheid: 'Zou ze nu ook nog kunnen helpen'

Vormer blikt terug op naar Brugge afscheid: 'Zou ze nu ook nog kunnen helpen'

09-03-2023 17:38 Laatste update: 17:43
4

Ruud Vormer denkt dat hij nog steeds van grote waarde zou kunnen zijn voor Club Brugge, dat momenteel in zwaar weer verkeert. De Belgische topclub werd afgelopen dinsdag nog door Benfica uit de Champions League geknikkerd na een 5-1 nederlaag en brak kort daarna met trainer Scott Parker. 

Vormer nam begin dit jaar na negen seizoenen afscheid van Brugge, dat hij inruilde voor Zulte Waregem. De oud-middenvelder van Feyenoord is van mening dat hij absoluut nog goed genoeg is om mee te draaien bij de noodlijdende nummer vier van de Pro League. "Ik moet zeggen dat ik Club ook nu nog zou kunnen helpen. Maar het is het een beetje fout gelopen", aldus Vormer tegenover de Krant van West-Vlaanderen.

"Het lag niet aan Carl Hoefkens (ex-trainer van Brugge, red.), met wie ik nog veel contact heb", vervolgt Vormer. "Maar een echte uitleg heb ik nooit gekregen. Echt waar. Het ging ook niet om geld of zo, ze hebben geld zat. Er zitten spelers die veel meer verdienen dan ik."

Vormer mocht op een gegeven moment niet eens meer meetrainen met de hoofdmacht. Dat voelde voor hem als een vernedering. "Zo voelde het wel aan ja. Maar laat maar, het blijft allemaal heel gevoelig", besluit de Nederlander.