Ten Hag neemt wraak na wanvertoning in Liverpool en wint met scorende Weghorst

09-03-2023 22:52 Laatste update: 22:54
31

Manchester United heeft revanche genomen na de ongenadige 7-0 nederlaag tegen Liverpool zondag. De ploeg van manager Erik ten Hag won in de Europa League met 4-1 van Real Betis op Old Trafford. Een dolblije Wout Weghorst mocht met de 4-1 zijn eerste doelpunt maken in het stadion van Manchester United.

Verrassend genoeg koos Ten Hag voor dezelfde elf namen als de spelers die aan de aftrap stonden in Liverpool. Wout Weghorst was daarmee de enige Nederlander die in de basis begon. Tyrell Malacia zat op de bank. Oud-Ajax spelers Antony en Lisandro Martínez mochten wel starten van Ten Hag.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet de thuisploeg duidelijk merken dat er niets te halen viel op Old Trafford. De manschappen van Ten Hag stonden goed gepositioneerd en maakten al snel het openingsdoelpunt. Rashford was de eerste die met een bekeken inzet de frustratie van zich af mocht schieten. Manchester United leek dan ook na een dominante eerste helft met een voorsprong de rust in te gaan, maar daar stak Ayoze Perez een stokje voor. Hij zorgde met het eerste schot op doel van Real Betis voor de gelijkmaker in minuut 37.

Na rust was de ploeg van Ten Hag erop gebrand om de overwinning alsnog binnen te halen en dat lieten ze direct zien. In minuut 52 was het Antony die met een actie à la Arjen Robben de voorsprong voor de thuisploeg binnen krulde. Manchester United wilde de wedstrijd direct in het slot gooien en ook dat lukte via Fernandes. De aanvoerder mocht zijn horrorwedstrijd van zondag ook goed maken en deelde met een kopbal de genadeklap uit voor Betis.

In de slotfase kwam er nog een mooi moment voor Weghorst. De spits kreeg in de Engelse media veel kritiek dat hij niet scoorde, maar in minuut 82 was daar dan toch de tweede goal voor Weghorst. Zijn eerste goal op Old Trafford met een enorme ontlading tot gevolg. Een mooie opsteker voor Weghorst en manager Ten Hag en Manchester United dat 16 maart op bezoek mag in Sevilla voor de return. In de competitie is Southampton zondag de tegenstander.