Ten Hag looft twee spelers in bijzonder na overwinning: 'Hij was echt briljant'

Ten Hag looft twee spelers in bijzonder na overwinning: 'Hij was echt briljant'

09-03-2023 23:44
31

Erik ten Hag is erg tevreden met de manier waarop Manchester United terug is gekomen van het gigantische verlies tegen Liverpool. Volgens de Nederlander heeft zijn ploeg van het begin tot het einde de goede mentaliteit laten zien in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Real Betis.

"Het is niet de eerste keer dit seizoen dat we zo terug zijn gekomen", vertelt Ten Hag na afloop bij BT Sport. "Dit team kan terug naar nul gaan en daarna weer opkrabbelen. Deze ploeg heeft echt karakter, dus een groot compliment daarvoor. Ik heb van het begin tot het einde het niveau gezien dat ik verwacht van mijn spelers. In de rust hadden we eigenlijk al met 3-0 voor moeten staan."

Ten Hag was voor twee spelers in het bijzonder erg blij dat ze een doelpunt mochten maken. Allereerst landgenoot Wout Weghorst. "Voor een spits is scoren gewoon heel erg belangrijk en hij was er al zo vaak erg dichtbij. Hij creëerde kansen en zorgde ervoor dat anderen goals konden maken door de ruimte die hij vrij liet. Nu heeft hij eindelijk zelf ook zijn goal te pakken."

Ook de prestatie van Bruno Fernandes kon Ten Hag erg waarderen. Volgens de Nederlandse trainer was het extra knap dat hij op deze manier terugkwam na zijn mindere wedstrijd tegen Liverpool. "Ik vond Fernandes echt briljant vandaag. Hij was de leider vanaf de eerste minuut. Hij bepaalde het ritme van de wedstrijd en wist ook nog eens te scoren. Daar ben ik blij mee."