'Dit was mijn lastigste blessure bij Feyenoord, maar ik heb erger meegemaakt'

'Dit was mijn lastigste blessure bij Feyenoord, maar ik heb erger meegemaakt'

10-03-2023 16:52 Laatste update: 17:20
16

Gernot Trauner snapt goed dat hij zijn basisplek nog niet heeft terugveroverd. De stopper was een tijdje uit de roulatie met een knieblessure, terwijl Lutsharel Geertruida nu indruk maakt op zijn positie.

In de afgelopen duels van Feyenoord komt Trauner regelmatig als invaller binnen de lijnen. Dat was ook het geval in de Europa League-ontmoeting met Shakhtar Donetsk, die in een 1-1 gelijkspel eindigde. "Ik weet hoe voetbal werkt", zegt Trauner na afloop tegen Voetbal International. "Daarom snap ik dat ik rustig moet wachten."

"Lutsharel Geertruida heeft het geweldig gedaan tijdens mijn afwezigheid. In zo'n geval is er dus ook geen reden om meteen te wisselen. Wat ik wil, is de trainer een extra optie geven voor het team", zegt Trauner. "Die heeft hij nu, hij kan me weer gebruiken. Maar het is natuurlijk altijd aan hem."

Trauner had het zeker niet makkelijk tijdens zijn revalidatie, maar hij heeft het nog erger meegemaakt. "Dit was wel de lastigste blessure in mijn tijd bij Feyenoord, maar ik heb in mijn carrière erger meegemaakt. Bij Linz scheurde ik eens een kruisband, dát is pas zwaar, dan ben je er pas echt lang uit. Dit keer viel het nog mee. Het moeilijke zit 'm erin je team te zien spelen en dat jij dan niks kan doen. Maar uiteindelijk werd het wel makkelijker, doordat we goed voetbal lieten zien."