Conte reageert op vernietigend interview: 'Hij draait inderdaad een shitseizoen'

Conte reageert op vernietigend interview: 'Hij draait inderdaad een shitseizoen'

10 maart - 16:37 Laatste update: 11 maart - 10:25
23

Antonio Conte zit niet in zijn maag met de harde woorden van Richarlison over hem. De manager van Tottenham Hotspur zag dat Richarlison in het vernietigende interview ook terecht kritisch was op zichzelf. Conte laat zich daarnaast nog kort uit over Arnaut Danjuma.

Na de Champions League-uitschakeling van Spurs liet invaller Richarlison zich gaan in gesprek met Braziliaanse media. "Hij vroeg me een dag voor de wedstrijd om een fitnesstest te doen. Als ik die haalde, zou ik gaan spelen tegen AC Milan. Maar vandaag (woensdag, red.) zat ik op de bank. Er zijn dingen die ik niet begrijp", zei Richarlison onder meer. De aanvaller heeft zijn excuses al aangeboden voor het interview, maar toch deelt Conte zijn mening op zijn persconferentie.

"Hij leverde geen kritiek op mij. Hij zei dat hij een shitseizoen draait en dat klopt: zijn seizoen is niet goed, omdat hij veel blessures heeft gehad", vertelt Conte. "Richarlison heeft nog niet gescoord voor ons in de Premier League en maar twee keer in de Champions League. Het was heel eerlijk van hem om te zeggen dat zijn seizoen niet goed is."

Danjuma
Ook Danjuma komt nog niet veel aan spelen toe bij Tottenham. De teller staat nu op vier duels over alle competities, terwijl hij in de return tegen Milan op de bank bleef. "Ik heb zeker met hem te doen. Hij heeft kwaliteiten, maar misschien is hij geen echte nummer 10, maar eerder een extra spits of buitenspeler. Ik zie de wilskracht in zijn ogen en zijn doorzettingsvermogen op de training. Als we tegen Milan geen rode kaart hadden gekregen, was hij sowieso in het veld gekomen. Dan zouden we met vier aanvallers spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie