Winterse KKD-avond: PEC wint weer, ADO boekt moeizame zege, hattrickheld bij NAC

10-03-2023 21:57
51

PEC Zwolle heeft vrijdagavond een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper won van Willem ll. ADO Den Haag sleepte een zege uit het vuur, terwijl FC Den Bosch na de 13-0 van vorige week een nieuwe dreun te verwerken kreeg.

Willem ll - PEC Zwolle
PEC, dat vorige week een Nederlands doelpuntenrecord evenaarde in het duel met Den Bosch, begon sterk tegen Willem ll. Haris Medunjanin opende al na twaalf minuten spelen de score. Apostolos Vellios maakte een klein kwartier later de 0-2. De Tilburgers kwamen voor rust nog terug tot 1-2, maar wisten de gelijkmaker niet te maken. Vellios maakte na 79 minuten de 1-3. De Tilburgers deden via Michael de Leeuw nog wat terug in de absolute slotfase, maar zijn treffer bracht de koploper niet echt meer aan het wankelen.

TOP Oss - ADO Den Haag
ADO steekt in prima vorm en maakt nog altijd een kleine kans op de periodetitel. Daarvoor moest er wel gewonnen worden op bezoek bij TOP Oss. De ploeg van trainer Dick Advocaat won uiteindelijk met 2-3, dankzij doelpunten van Tyrese Asante en tweemaal Joël Zwarts. Een klein smetje op de Haagse zege was de rode kaart van Malik Sellouki.

NAC Breda - MVV
De eerste helft van NAC - MVV was zeer vermakelijk. De thuisploeg kwam via Elías Már Ómarsson al vroeg op voorsprong, maar kreeg via Ruben van Bommel (de zoon van Mark van Bommel) ook al snel een schitterende gelijkmaker om de oren. Ómarsson zette NAC al snel daarna weer op voorsprong, waarna Jort van der Sande nog voor rust de 3-1 maakte. In de absolute slotfase maakte Ómarsson zijn derde van de avond, waardoor NAC nog altijd mee strijdt om de periodetitel.

VVV Venlo - FC Den Bosch
Den Bosch heeft de 13-0 nederlaag van vorige week allesbehalve weg kunnen spoelen tegen VVV, dat veel te sterk was. De Limburgers wonnen met 4-0, maar hadden vaker moeten scoren. Robert Klaasen, Kees de Boer (twee keer) en Sven Braken waren trefzeker.

Aanvankelijk zou ook Almere City, dat de beste papieren heeft voor de periodetitel, vrijdagavond in actie komen. Het duel met Jong FC Utrecht werd vanwege de sneeuwval echter afgelast. De wedstrijd van Heracles Almelo tegen Jong AZ begon later, om 20.45.