Ten Hag bijzonder lovend: 'Hij is zó belangrijk voor team, zijn impact is enorm'

Ten Hag bijzonder lovend: 'Hij is zó belangrijk voor team, zijn impact is enorm'

11-03-2023 16:11
8

Erik ten Hag heeft bewondering voor Wout Weghorst. De manager van Manchester United benadrukt hoe belangrijk zijn landgenoot is voor het team, terwijl Ten Hag ook ziet dat Weghorst bijzonder goed omgaat met zijn mindere doelpuntenproductie.

In een interview met Viaplay krijgt Ten Hag vragen over Weghorst. Afgelopen donderdag maakte de Oranje-international tegen Real Betis zijn eerste treffer op Old Trafford. "Het hoofddoel van een spits is altijd om te scoren. Als ze dat niet doen, worden ze natuurlijk nerveus. Maar dat is het mooie aan Wout: bij hem gebeurde dit niet", zegt een lovende Ten Hag.

Tekst gaat verder onder de video

"Hij werd niet gestrest en bleef zijn job doen: elke keer zorgt hij er weer voor dat hij in de juiste positie komt", gaat de Nederlandse manager verder. "Ook in de rest van zijn spel, met combinaties, bewegingen, het maken van ruimte en drukzetten: hij is zó belangrijk voor het team. We hebben zo veel wedstrijden gewonnen met hem in het team. Zijn impact is enorm. We zijn dus blij met zijn prestaties."