'Niemand hoeft zich zorgen te maken, Nederland is mijn land. Nooit getwijfeld'

'Niemand hoeft zich zorgen te maken, Nederland is mijn land. Nooit getwijfeld'

11-03-2023 16:26
52

Jeremie Frimpong zou nog steeds voor Ghana en Engeland uit kunnen komen als international, maar de verdediger heeft andermaal benadrukt dat hij kiest voor Nederland. Frimpong doet daarnaast een boekje open over een gesprek met Louis van Gaal, terwijl hij Ronald Koeman ook hoopt te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Onder bondscoach Louis van Gaal ging Frimpong met Oranje mee naar het WK in Qatar, maar toch wacht de speler van Bayer Leverkusen nog op zijn debuut in het nationale elftal. Van Gaal ging in Qatar wel in gesprek met Frimpong. "Hij vertelde dat hij veel vertrouwen in me had, maar benadrukte dat ik geduld moest hebben", zegt de back tegen ELF Voetbal. "Dat ik klaar moest zijn als de situatie erom vroeg. Ik moest om me heen kijken, leren en genieten van het toernooi. Dat heb ik gedaan."

Als Nederland later deze maand in de EK-kwalificatie tegen Frankrijk speelt, kan Frimpong mogelijk wel debuteren. Denzel Dumfries is namelijk geschorst door zijn rode prent tegen Argentinië, al was Frimpong daar niet helemaal van op de hoogte. "Is Denzel geschorst? Ik dacht dat die straf voor het volgende WK gold. Ik zal hard moeten werken om opnieuw erbij te zitten. Ik hoop ook van de nieuwe bondscoach (Ronald Koeman, red.) het vertrouwen te winnen. In de WK-finale steunde ik Frankrijk. De mooiste finale die ik ooit heb gezien. Frankrijk heeft geweldige spelers en Parijs voelt voor mij als mijn tweede stad. I love it there."

Naast Oranje mag Frimpong ook uitkomen voor Ghana en Engeland. De jeugdinternational kan nog switchen doordat hij nog niet debuteerde, maar dat is hij niet van plan. "Niemand hoeft zich zorgen te maken. Ik ben in Nederland geboren. Nederland is mijn land. Ik heb nooit getwijfeld over mijn keuze. Van Engeland heb ik nooit iets gehoord en Ghana kwam pas toen ik voor de eerste keer werd opgenomen in de voorselectie van Oranje. De KNVB was er vroeg bij."