Achtervolger Real Madrid verslaat Espanyol en blijft FC Barcelona in het spoor

11-03-2023 16:47
15

Real Madrid mag nog voorzichtig hopen op de Spaanse landstitel. Het wist zaterdagmiddag in eigen huis te winnen met 3-1 van Espanyol, waardoor de achterstand zes punten is, al moet koploper FC Barcelona nog spelen.

Dat Real Madrid er niet lekker inzit, is duidelijk. Ook tegen Espanyol ging het al weer vroeg mis. Joselu strafte prutswerk van Real Madrid genadeloos af en zorgde voor een vroege voorsprong voor Espanyol.

De feeststemming maakte uiteindelijk plaats voor verdriet, want Vinícius Jr. maakte na 22 minuten gelijk, waarna Eder Militao nog voor rust voor de voorsprong zorgde. Daardoor had Real Madrid de voorsprong weer te pakken, al bleef het lang spannend omdat de Madrilenen de wedstrijd niet wisten te beslissen. Pas in blessuretijd besliste Marco Asensio de wedstrijd.

Real Madrid speelt aankomende week tegen Liverpool in de Champions League, waarin het een 2-5 voorsprong verdedigt.