Dortmund baalt: enerverende jubileumeditie Kohlenpott-derby krijgt geen winnaar

11-03-2023 20:22
9

In een enerverende Kohlenpott-derby is het Borussia Dortmund niet gelukt te winnen van Schalke 04. Hoewel de nummer twee van de Bundesliga twee keer op voorsprong kwam, werd die voorsprong even zo vaak weggegeven: 2-2.

Bij Dortmund stonden Donyell Malen en Sébastien Haller aan de aftrap in de jubileumeditie van de Kohlenpott-derby, die voor de honderdste keer werd afgewerkt. Na een opkomst met veel vuurwerk namen de bezoekers het initiatief bij de aartsrivaal. Zeven minuten voor rust leidde het tot de eerste treffer van het duel. Verdediger Nico Schlotterbeck schoof in en haalde doeltreffend uit.

Het antwoord van Schalke kwam vlak na rust. Via Marius Bülter kwam de thuisploeg langszij. Lang kon Schalke niet genieten van het doelpunt, aangezien Raphaël Guerreiro Dortmund op het uur weer op voorsprong zette. Die Schwarzgelben behielden de controle, maar konden niet voorkomen dat de 2-2 viel. Kenan Karaman zette de Veltins Arena in vuur en vlam.

Door de remise moet Dortmund pas op de plaats maken in de titelstrijd. Met vijftig punten staat Dortmund op de tweede plaats in de Bundesliga. Koploper Bayern München heeft na 24 speelrondes twee punten meer verzameld.