Ik sta open voor iets bij PSV, maar ik sta bij Everton onder contract

"Ik sta open voor iets bij PSV, maar ik sta bij Everton onder contract"

12 maart - 10:27
57

Jarrad Branthwaite spreekt bijzonder lovend over Marcel Brands. De twintigjarige verdediger kwam mede op aandringen van de algemeen directeur naar PSV.

Brands haalde Branthwaite eerder al van de League 2 naar Everton. "Dat was een grote stap en van daaruit heb ik een goede band met hem opgebouwd", zegt de mandekker tegen de NOS. "Nadat ik naar PSV ben gekomen, is die band alleen nog maar gegroeid. Het geeft je als jonge speler enorm veel vertrouwen, dat zo iemand in je gelooft."

Voordat Branthwaite naar PSV kwam, ontving hij berichtjes van Brands. "Hij stuurde dat hij me hier graag wilde hebben. PSV is een enorme club en speelde toen al in de Champions League en Europa League. Ik vind het moeilijk om te zeggen of ik hier had gespeeld zonder Brands. Hij heeft in ieder geval veel invloed gehad op mijn komst."

Voor de Engelsman is het een heel andere situatie bij PSV, aangezien Everton dit seizoen tegen degradatie strijdt in de Premier League. "Dat is goed voor een jonge speler om mee te maken. Hier is de druk om te winnen zó hoog. We maken nog kans om de beker te winnen en in de competitie is ook nog van alles mogelijk."

Of hij volgend seizoen nog in het Philips Stadion te bewonderen valt, is de vraag. "Ik sta open voor iets in Eindhoven. Maar ik sta bij Everton onder contract, wat ook een fantastische club is. Ik ga na dit seizoen eerst terug daarheen en wat mijn beslissing wordt, zullen we dan zien." Zijn verbintenis in Liverpool loopt tot medio 2025.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie