NEC geeft zege uit handen: Utrecht pakt punt na knappe comeback

12-03-2023 14:08
57

NEC heeft de zege uit handen gegeven in het Eredivisie-duel met FC Utrecht. De Domstedelingen knokten zich terug van een 2-0 achterstand.

Bij FC Utrecht kon Ramon Hendriks na lang blessureleed zijn basisdebuut maken. Bas Dost en Taylor Booth keerden na een blessure terug in de selectie, maar begonnen op de bank. NEC moest het juist stellen zonder routinier Lasse Schöne.

De Domstedelingen leken gedreven om zich te revancheren na een rampweek, waarin verloren werd van Spakenburg en Fortuna Sittard. Het eerste gevaar kwam echter van de thuisploeg, waar Magnus Mattsson het zijnet trof en Elayis Tavsan over schoot. Namens Utrecht deelde Zakaria Labyad het eerste speldenprikje uit, maar Jasper Cillessen bracht redding. Desondanks had NEC licht de overhand. Oussama Tannane vond Vasilios Barkas nog op zijn weg na een fraaie vrije trap, maar bediende niet veel later wel Landry Dimata met een steekpass: 1-0. Het was al de vierde keer dit seizoen dat de Belg scoorde op aangeven van Tannane.

Op die voorsprong viel weinig af te dingen en kort na rust maakte Landry al zijn tweede. Het was zijn achtste dit seizoen. FC Utrecht leek een verloren wedstrijd te spelen, maar tapte in het laatste halfuur uit een ander vaatje. Michael Silberbauer bracht Bas Dost in en de lange spits tekende na 63 minuten voor de aansluitingstreffer. Daarmee was het geloof bij de bezoekers helemaal terug. Niet veel later viel dan ook de 2-2. Na een goede actie van Tasos Douvikas schoot Othman Boussaid raak.

FC Utrecht leek even door te kunnen drukken, maar NEC herstelde zich. Elayis Tavsan had het vizier echter niet op scherp staan, waardoor de punten werden gedeeld.