Bergwijn op juiste pad gezet door moeder: 'Het gaat niet meer gebeuren'

Bergwijn op juiste pad gezet door moeder: 'Het gaat niet meer gebeuren'

12-03-2023 17:40
55

Steven Bergwijn is blij dat hij weer een doelpunt heeft kunnen maken voor Ajax. Hij laat tevens weten beschikbaar te zijn tegen Feyenoord.

"Ja, heerlijk. Het is altijd lekker om te scoren. Ik ben heel blij", zegt Bergwijn tegen ESPN, kort na de wedstrijd tegen sc Heerenveen waarin hij eenmaal trefzeker was. De aanvaller voelt zich goed in Amsterdam. "Natuurlijk gaat het aan je vreten, maar ik weet wat ik kan en wilde bij mezelf blijven. Dan komen de goals vanzelf", vervolgt hij bij de NOS. "Je krijgt irritaties en bent dan niet jezelf. Ik moet positief blijven en genieten."

Na de wedstrijd tegen Union Berlin kreeg Bergwijn, die zijn boekje te buiten ging, een spiegel voorgehouden door zijn moeder. Dat had impact. "Ja toch wel, maar het gaat niet meer gebeuren. Het heeft allemaal geen zin, die randzaken. Natuurlijk kan je weleens een opstootje hebben, maar ik was op een gegeven moment bij elk klein dingetje betrokken. Ik moet me gewoon focussen op voetballen en plezier hebben."

"Ik geniet van het spel en heb plezier, dat is het belangrijkste. Als je ziet hoe we voetballen, zie je dat iedereen plezier heeft, ook door hoe het nu gaat." Bergwijn had tape om zijn knie, waardoor er vraagtekens waren over zijn inzetbaarheid tegen Feyenoord. "Ja, ik ben fit. Ik ben erbij tegen Feyenoord."

"Iedereen heeft het over de vorm, maar hij moet doen wat hij moet doen en dan komt het vanzelf. Stevie heeft exceptionele kwaliteiten, we gaan nog veel plezier aan hem beleven", zegt trainer John Heitinga bij ESPN.