Winnend Ajax maakt verschil 'pijnlijk groot': Ik ben wel geschrokken

Winnend Ajax maakt verschil 'pijnlijk groot': "Ik ben wel geschrokken"

12-03-2023 17:38
53

Kees van Wonderen is ontevreden over het verdedigende werk van zijn ploeg tegen Ajax. Na negentien minuten keek sc Heerenveen al tegen een onoverbruge achterstand aan (0-3). Het werd uiteindelijk 2-4 in Friesland.

"Ik ben wel geschrokken", erkent Van Wonderen bij ESPN. "Als je zo snel achter komt en hoe wij verdedigd hebben... Van tevoren waren we benieuwd hoe we ervoor staan en of we competitief kunnen zijn tegen een goede ploeg. Je kunt niet zeggen dat de jongens hun best niet doen, maar het verschil werd wel pijnlijk groot."

De trainer van Heerenveen vond Ajax 'weer goed', maar is niet te spreken over de manier waarop er werd verdedigd. "Het was er niet één, maar het waren er wel zes of zeven die niet goed in de wedstrijd zaten." Om die reden voerde Van Wonderen na 37 minuten een driedubbele wissel door.

Ook Pelle van Amersfoort, maker van de 1-3 vlak voor rust, is teleurgesteld over de nederlaag. "Het stadion was uitverkocht en dat geeft natuurlijk een boost aan het team. Dan kan het niet zo zijn dat we zo beginnen. Gewoon slecht. Ik had me er meer bij voorgesteld."