PSV werpt schroom van zich en scoort vijf keer tegen hekkensluiter Cambuur

12-03-2023 18:41
93

PSV heeft zondag de vijfde zege op rij over de streep getrokken. In een doelpuntrijke clash met hekkensluiter SC Cambuur wonnen de Eindhovenaren met 5-2.

Cambuur kwam als nummer laatst naar het Philips Stadion, maar won vorige week wel overtuigend met 4-1 van Go Ahead Eagles. PSV, dat de geblesseerde Luuk de Jong miste, was dus gewaarschuwd. Toch liet de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij zich verrassen. Remco Balk passeerde doelman Joël Drommel na 22 minuten: 0-1.

Kort daarna kreeg Balk een droomkans om weer te scoren, maar de vingertoppen van Drommel voorkwamen ternauwernood de 0-2. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak: Xavi Simons strafte geklungel van Mitchel Paulissen genadeloos af. Voor rust vertolkte de arbitrage een hoofdrol door een doelpunt van Jarrad Branthwaite af te keuren vanwege hinderlijk buitenspel van Ibrahim Sangaré. Of het ook hinderlijk was, was discutabel.

In de eerste fase na rust nam PSV het heft uiteindelijk zelf in handen en prompt vielen de 2-1 en 3-1. Patrick van Aanholt en Anwar El Ghazi zorgden voor de goals. Daarmee was het absoluut nog niet gedaan, want in de tweede helft bleven de doelpunten maar komen.

Björn Johnsen tekende voor de aansluitingstreffer door raak te knikken, niet veel later gevolgd door de 4-2 van Fábio Silva. De Portugese aanvaller benutte een penalty na een curieuze handsbal van Cambuur-verdediger Leon Bergsma. Drie minuten voor tijd maakte invaller Anwar El Ghazi aan alle onzekerheid een eind door op fraaie wijze de 5-2 te maken.

Dat bleek na negentig minuten het slotakkoord te zijn in het Philips Stadion. Door de overwinning komt nummer vier PSV op drie punten van koplopers Feyenoord en Ajax. De Rotterdammers trappen om 20.00 uur nog af tegen FC Volendam.