'Geweldige' Simons blijft imponeren: 'Heel erg blij dat ik met hem mag spelen'

'Geweldige' Simons blijft imponeren: 'Heel erg blij dat ik met hem mag spelen'

12-03-2023 19:28
62

André Ramalho prijst zich gelukkig met het feit dat hij Xavi Simons zijn ploeggenoot kan noemen. De tiener was tegen SC Cambuur (5-2) weer de smaakmaker bij de Eindhovenaren.

Simons tekende voor gelijkmaker - zijn twaalfde doelpunt in de Eredivisie - en bleef daarna een ware plaag voor Cambuur. "Het is een geweldige speler. Mensen houden van hem en dat verdient hij ook", zegt Ramalho bij ESPN. "Sinds hij hier is, blijft hij zich maar verbeteren. Hij krijgt steeds meer vertrouwen en is echt een sleutelspeler voor ons."

"Ik ben heel erg blij dat ik met hem mag spelen. Ik weet zeker dat hij een grote toekomst tegemoet gaat", aldus de Braziliaanse verdediger. Het is nog niet zeker dat Simons ook volgend seizoen in het Philips Stadion voetbalt. Algemeen directeur Marcel Brands bevestigde deze week dat PSV druk bezig is de 'PSG-clausule' uit het contract van de aanvallende middenvelder te slopen.

Over de zege op Cambuur was Ramalho slechts deels tevreden. Hij is het echter niet eens met de kritiek op de verdediging, die negen goals incasseerde in de laatste zeven wedstrijden. "Mensen praten over de verdediging, maar niet over het team. Zo zie ik dat niet. Als wij er vijf maken, is dat door het hele team en als we er twee tegenkrijgen ook."