Voetbalgeluk teruggevonden bij PSV: 'Ik speel goed en laat zien dat ik er ben'

Voetbalgeluk teruggevonden bij PSV: 'Ik speel goed en laat zien dat ik er ben'

13 maart - 08:00 Laatste update: 08:03
22

Patrick van Aanholt heeft het plezier weer teruggevonden bij PSV. De linksback verruilde Galatasaray afgelopen winter voor de Eindhovenaren en heeft daar absoluut geen spijt van. Van Aanholt bewijst tot nu toe zijn waarde voor PSV.

Van Aanholt voelt zich weer zichzelf, meldt hij bij ESPN. "Ik ga niet zeggen dat ze bij Galatasaray dom zijn geweest, de trainer maakt zijn keuzes. Maar sinds ik hier ben heb ik het plezier weer terug en ik denk dat iedereen het kan zien op het veld. Ik speel goed en laat zien dat ik er ben", vertelt de verdediger na de 5-2 zege op SC Cambuur.

Bij Galatasaray kregen andere spelers de voorkeur, tot ongenoegen van Van Aanholt. "Ik kwam uit een kloteperiode, iedereen weet het. Ik speelde niet. De trainer zei iedere keer dat het te maken had met de regels die gelden in Turkije, waar altijd drie Turken op het veld moeten staan. Hij koos voor een Turkse linksback en dat ging ten koste van mij."

Aan het werkethos van de back kon het niet liggen, vindt hij zelf. "Ik trainde gewoon goed en hard, maar het gaat irriteren als je niet speelt. De ene keer zit je er wel bij, de andere keer weer niet. Ik was het plezier kwijtgeraakt en dat zag je ook in mijn spel terug: in de wedstrijden die ik wel speelde liet ik het niet zien. Als je als voetballer het plezier kwijtraakt, is het enige dat je kan doen vertrekken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie