Van Hanegem twijfelt: 'Ajax heeft één echte tegenstander gehad en die verloren ze'

Van Hanegem twijfelt: 'Ajax heeft één echte tegenstander gehad en die verloren ze'

12-03-2023 23:35 Laatste update: 23:56
192

John Heitinga heeft zijn eerste zeven Eredivisie-wedstrijden als trainer van Ajax gewonnen, desondanks loopt Willem van Hanegem niet de polonaise. Hij vindt niet dat de prestaties van de Amsterdammers overdreven moeten worden.

Ajax won zondag met 2-4 op bezoek bij sc Heerenveen en krijgt volgende week koploper Feyenoord op bezoek. Het kan kracht putten uit de reeks van zeven gewonnen Eredivisie-wedstrijden op rij, iets wat een beginnende trainer van Ajax nog nooit gelukt is. 'Ajax won weer, de zevende competitiewedstrijd op een rij. Die zijn in vorm, hoor ik dan', aldus Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

'Het zou kunnen. Maar Heerenveen maakte er twee en kon er ook vijf maken, toch? Ze zijn nu opeens toch favoriet in de Klassieker. Maar de enige echte tegenstander die ze sinds het ontslag van Schreuder hebben gehad, was Union Berlin. En die verloren ze', vervolgt De Kromme.

'Toen vonden we Union Berlin opeens heel goed. Zoals ze bij PSV dat Sevilla goed vonden. Die ploeg valt inmiddels bijna van Teletekst af.'