VP's Elftal van de Week: duo's Feyenoord, Ajax, PSV, FC Twente én Sparta

VP's Elftal van de Week: duo's Feyenoord, Ajax, PSV, FC Twente én Sparta

13 maart - 10:00
45

Twee keer Feyenoord, twee keer Ajax, twee keer PSV, twee keer FC Twente en twee keer Sparta, met FC Volendam als kers op de taart. Dit is VP's Elftal van de Week na speelronde 25 van de Eredivisie.

Filip Stankovic (FC Volendam)
Een roerige week, waarin Volendam 'vergiftigd' werd genoemd door clubvoorzitter Jan Smit, eindigde zondagavond met een nederlaag bij Feyenoord (2-1). Dat het zo nipt was, kwam mede door de reddingen van Stankovic.

Gijs Smal (FC Twente)
Na een lange vormdip wist FC Twente weer eens een uitwedstrijd te winnen. Smal was - na een ploeggenoot die ook is opgenomen in VP's Elftal van de Week - de beste speler op het veld van Fortuna Sittard.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Gernot Trauner is terug van zijn blessure, maar zelfs voor één van de beste Feyenoord-verdedigers in jaren wordt het een hels karwei om weer een basisplaats te veroveren. Geertruida speelde weer een dijk van een wedstrijd.

Patrick van Aanholt (PSV)
De komst van Van Aanholt in de winter is een schot in de roos gebleken voor PSV. De linksback voegt voetbal en gif toe aan de Eindhovense ploeg en bekroonde zijn succesvolle rentree tegen Cambuur met zijn eerste doelpunt.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Weer kwam Feyenoord op achterstand en weer vocht de koploper van de Eredivisie zich terug, wéér onder aanvoering van Kökcü. De Rotterdammers kunnen eigenlijk niet meer zonder hun aanvoerder.

Xavi Simons (PSV)
Negentien jaar en dan al PSV op zo'n volwassen manier op sleeptouw nemen, dat is en blijft heel bijzonder. Ook tegen Cambuur toonde Simons aan de toekomst van het Nederlandse voetbal te zijn.

Arno Verschueren (Sparta)
Het seizoen van Sparta en Verschueren kan nu al niet meer stuk. De Belgische middenvelder maakte tegen Vitesse - in wat trainer Maurice Steijn de beste wedstrijd van het jaar noemde - alweer zijn achtste competitiegoal.

Mohammed Kudus (Ajax)
50 miljoen? 60 miljoen? Of misschien wel 100 miljoen? Ajax ziet dollartekens, nu Kudus maar blijft imponeren. De Ghanees was ook tegen sc Heerenveen de grote uitblinker.

Vaclav Cerny (FC Twente)
Net als vorige week was Cerny goed voor een goal en assist. De Tsjechische vleugelflitser is de aangewezen persoon om FC Twente weer naar boven te laten kijken op de Eredivisie-ranglijst.

Steven Bergwijn (Ajax)
Opluchting maakte zich ongetwijfeld meester van Bergwijn, die zijn eerste Eredivisie-goal sinds 12 november maakte. De aanvaller krijgt het langzaam maar zeker weer op zijn heupen en dat komt Ajax goed uit richting de Klassieker van aanstaande zondag.

Koki Saito (Sparta)
De Japanner, onderdeel van de City Football Group, is bij Sparta uitgegroeid tot een publiekslieveling en maakte tegen Vitesse zijn eerste doelpunt op Het Kasteel. Het kan dit seizoen niet op bij de Spartanen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie