Van Hanegem ergert zich: 'Het lag niet aan Kuyt, maar aan andere mensen'

Van Hanegem ergert zich: 'Het lag niet aan Kuyt, maar aan andere mensen'

13-03-2023 06:54
68

Willem van Hanegem heeft zich zondagochtend gestoord aan het optreden van Dirk Kuyt in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Van zelfkritiek was amper sprake, constateert De Kromme.

Na zijn ontslag bij ADO, eind november, verdween Kuyt in de luwte, maar zondag deed hij uitgebreid zijn verhaal. Van Hanegem kreeg er een onbestemd gevoel van. 'Dirk stond tot zijn ontslag met ADO nagenoeg onderaan in de eerste divisie, maar ik begrijp nu pas dat het allemaal niet aan hem lag. Wel aan allerlei andere mensen', reageert hij in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

'Dat je dan als interviewer (Milan van Dongen, red.) na tien van dat soort antwoorden niet even zegt: Nou, Dirk, heel even hoor. Jij won geloof ik twee wedstrijdjes en ook nog met geluk. Het was niet om aan te zien. Wat deed je zelf eigenlijk allemaal fout?', vervolgt Van Hanegem. 'Maar Dirk ratelde maar door. Dat de directeur niet naar hem luisterde. En dat hij Dirk Heesen er zo graag bij had gehad als assistent en dat hij die verdikkeme niet kreeg. Alsof hij met Heesen opeens de top had bestormd met ADO.'

Kuyt zei onder meer dat hij 'helaas niet de tijd heeft gekregen' en dat hij samen met technisch manager Daryl Janmaat in een 'heel onveilige' omgeving heeft gewerkt. Hij werd vervangen door Dick Advocaat, die de weg naar boven weer heeft ingezet met ADO.