Perez volgt Ajax kritisch: 'Hij rent maar een beetje rond, kan mij niet bekoren'

Perez volgt Ajax kritisch: 'Hij rent maar een beetje rond, kan mij niet bekoren'

13 maart - 07:22 Laatste update: 08:07
55

Steven Berghuis is uit vorm en 'rent maar een beetje rond' op het middenveld van Ajax. Dat stelt Kenneth Perez. Hij vindt de Ajacied meer een rechtsbuiten.

"Ik heb altijd moeite gehad met Berghuis als middenvelder", zegt Perez bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Ik vind hem geen natuurlijke middenvelder, maar een rechtsbuiten. Tegen sc Heerenveen (2-4, red.) was het extreem: nul schoten, nul kansen gecreëerd, dat heeft Berghuis normaal gesproken wel. Zijn passnauwkeurigheid was héél laag."

De Deense analist is bepaald niet onder de indruk van de prestaties van de Oranje-international. "Berghuis doet heel veel aanvallersdingen als middenvelder. Ik vind niet dat hij zich gedraagt als een middenvelder. Hij rent maar een beetje rond, vind ik. Je stelt hem daar op, omdat je veel creativiteit wil hebben. Maar je moet ook omschakelen. En nul kansen gecreëerd, nul schoten op doel is voor hem weinig natuurlijk."

Als trainer John Heitinga ook een rechtsbuiten in hem ziet, dan verdwijnt Berghuis volgens Perez naar de bank. "Mohammed Kudus heeft die plek opgeëist. Davy Klaassen zou ook op het middenveld kunnen spelen. Ik vind het niet natuurlijk ogen. Het heeft mij nooit echt kunnen bekoren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie