Heitinga respecteert keuze van vertrekkende Reiziger: 'Alleen maar positief'

Heitinga respecteert keuze van vertrekkende Reiziger: 'Alleen maar positief'

13-03-2023 09:45 Laatste update: 09:53
60

John Heitinga vindt het erg jammer dat zijn assistent-trainer Michael Reiziger zal vertrekken bij Ajax. De coach van de Amsterdammers respecteert zijn keuze wel en gunt hem dan ook het allerbeste. 

"Iedereen bewandelt zijn eigen route. Dit is een keuze van Reiziger en die hebben we te accepteren", vertelt de trainer op de persconferentie na het duel met sc Heerenveen. "Ik kan alleen maar positief zijn over hem en dan heb ik het over Reiziger als speler en trainer. Hij heeft absoluut een hele grote bijdrage geleverd aan deze club. Hij wil nu op eigen benen staan en dat is zijn keuze."

Eerder liet Reiziger al weten dat hij het niet raar had gevonden als Ajax bij hem uit was gekomen nadat Schreuder de laan uit werd gestuurd. De assistent van Heitinga had de baan heel graag aangenomen, maar hij kreeg de vraag niet van de clubleiding. Volgens Reiziger bleef hij toch strijdbaar. "Heitinga wist van mijn ambitie om hoofdtrainer te worden af. Ik zei tegen hem: ik ben eventjes boos dat ze voor jou hebben gekozen, maar we gaan er samen vol tegenaan."