De Roon prijst 'perfect' Napoli: 'Als ze kampioen worden, komt er chaos'

De Roon prijst 'perfect' Napoli: 'Als ze kampioen worden, komt er chaos'

13-03-2023 11:28
18

Volgens Marten de Roon zal er chaos ontstaan als Napoli na 33 jaar weer kampioen wordt. De middenvelder van Atalanta Bergamo weet inmiddels dat de koploper van de Serie A ook kampioen gaat worden. Volledig terecht, aldus De Roon.

De Roon voelt aan alles dat Napels op het punt staat te ontploffen. "Het leeft hier enorm. Ze spelen met vertrouwen en hebben veel kwaliteit", vertelt hij aan Trouw. "Als Napoli na zoveel jaar weer kampioen wordt, dan wordt het chaos. Echt chaos", lacht De Roon. "Ze kunnen altijd een goal maken en zijn heel degelijk. Ze verdedigen goed, geven heel weinig weg. Al met al is Napoli dit jaar gewoon het perfecte team. Ze verdienen het."

Wedden

Meer odds

Atalanta is bezig aan een wisselvallig seizoen en staat - net als de voorbije jaren - in de subtop van de Serie A. De Roon heeft gemengde gevoelens over de prestaties van dit seizoen. "Het gaat met ups en downs. We hebben veel nieuwe, jonge jongens. Soms lijkt het alsof we op de goede weg zijn, maar we zijn nog niet constant genoeg. Nu staan we nog altijd zesde. Dus een slecht seizoen is het ook niet."