Dortmund zoekt concurrent Haller: 'Nieuws waar niemand het over wil hebben'

Dortmund zoekt concurrent Haller: 'Nieuws waar niemand het over wil hebben'

13-03-2023 16:05
50

Borussia Dortmund is opzoek naar een nieuwe spits voor volgend seizoen. BILD pakt uit met het nieuws 'waar niemand het bij de Duitse club over wil hebben'. De aanvalslinie van Dortmund wordt geplaagd door blessures, waardoor andere opties serieus overwogen worden.

Sébastien Haller is op dit moment de enige echte optie in de spits voor coach Edin Terzic, terwijl hij net hersteld is van teelbalkanker. Dortmund kan niet beschikken over de jonge Youssoufa Mokoko, terwijl de zomerse aankoop Anthony Modeste alles behalve indruk maakt. Nu schijnt de club rond te gaan kijken voor een nieuwe leider binnen de aanvalslinie. Terzic sprak zich al uit over de vraag naar een betrouwbare aanvaller. "We hebben nog steeds geen spits die 15 of 20 doelpunten op zijn naam heeft staan. We draaien overuren om dat te realiseren."

Sportief directeur Sebastian Kehl is nu dus in de markt voor een nieuwe spits. In het verleden hadden Die Borussen groot succes met hun aangetrokken spitsen. De laatste succesvolle spits was Erling Haaland, die nu voor Manchester City de sterren van de hemel speelt. Het gat dat hij achterliet, hebben ze nog niet weten op te vullen bij Dortmund, dat desondanks een bewezen titelkandidaat is voor het kampioenschap in de Bundesliga.