Dromen van basisplek bij Oranje: 'Ronald Koeman weet wat hij aan me had'

Dromen van basisplek bij Oranje: 'Ronald Koeman weet wat hij aan me had'

13 maart - 16:15
24

Marten de Roon hoopt zich binnenkort weer te kunnen bewijzen voor het Nederlands elftal. De middenvelder maakt kans op een basisplek onder bondscoach Ronald Koeman. Dat hij onderwerp van discussie is, doet hem goed. Dit vertelt hij aan Trouw.

De Roon droomt voorzichtig van een plek op het middenveld onder Koeman, maar weet dat hij moet vechten voor zijn plek onder de nieuwe bondscoach. "Je moet je altijd weer bewijzen, maar Koeman weet wat hij aan mij had en ik weet wat ik aan hem had." De Roon was een basisspeler tijdens de eerste periode van Koeman bij Oranje, toen hij het middenveld bezette met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum.

Nu zou De Roon weer aan de aftrap kunnen verschijnen, tegen Frankrijk. De Atalanta Bergamo-speler reageert positief op dit nieuws. "Ik ben blij als daar weer discussie over is, want dat betekent dat ik nog in beeld ben." De verdedigende middenvelder is in ieder geval opgenomen in de voorselectie voor de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar, die eind maart afgewerkt gaan worden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s