Hazard overweldigd door reacties op beslissing: 'Net geen traantje bij gelaten'

Hazard overweldigd door reacties op beslissing: 'Net geen traantje bij gelaten'

13-03-2023 18:02
8

Eden Hazard vond de reacties op het einde van zijn interlandloopbaan hartverwarmend. De Belg vond het oneerlijk om te blijven bij het nationale elftal, omdat hij de plek innam van de nieuwe lichting. Dit zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Hazard nam afscheid voor België na het teleurstellende WK in Qatar, wat hem veel reacties opleverde. "Ik vertelde het aan de jongens met wie ik er al het langst zat. Ik had gedacht dat ze zouden zeggen 'we begrijpen het, want je speelt niet zo vaak meer', maar ze waren oprecht verrast. Achteraf gezien deed het me wel iets. Vooral de reacties van oude teamgenoten en mensen die in het wereldje zitten waren hartverwarmend. Ik heb er net geen traantje bij gelaten", zegt Hazard.

Hazard zette een punt achter zijn tijd bij de Rode Duivels om meerdere redenen. De beslissing was aanvankelijk voor het toernooi in Qatar al genomen door de linksbuiten. "Ik wist dus al langer dat ik zou stoppen na het WK. De prestaties in Qatar waren niet doorslaggevend voor mijn besluit. Er klopten nieuwe jongens op de deur bij de nationale ploeg. Niet spelen bij Real, daarna opdagen bij de Rode Duivels en wel voetballen. Dat zag ik niet zitten, zeker omdat die nieuwe generatie het ook verdient om te spelen", verklaart Hazard.