Van der Vaart: 'Ik vind hem zo bleu, zoals hij op het veld staat bij Ajax'

Van der Vaart: 'Ik vind hem zo bleu, zoals hij op het veld staat bij Ajax'

13-03-2023 22:38
46

Rafael van der Vaart is niet onder de indruk van de backs van Ajax. De oud-middenvelder denkt dat Feyenoord betere vleugelverdedigers heeft, terwijl hij vooral geen fan is van Owen Wijndal.

Bij Rondo worden Ajax en Feyenoord naast elkaar gelegd, in aanloop naar De Klassieker van zondag. Van der Vaart denkt dat de Amsterdammers meer kwaliteit hebben, maar niet op de backposities. "Ik vind de backs van Ajax het zwakst. Ze spelen bijna alles terug en hebben geen vertrouwen meer", begint hij bij Rondo. "Ze spelen de bal terug naar de eerste die ze zien. Daar erger ik me enorm aan."

Daarna richt Van der Vaart zijn pijlen op Wijndal. "Ik vind hem zo bleu, zoals hij op het veld staat. Hij gaat van AZ naar een grote club en nu gaat het allemaal niet meer. Het is twintig procent minder, dan ziet het er een beetje uit alsof hij een schijterd is. Hij speelt nu veel terug, maar normaal kwam hij en ging hij door. Dat mis ik bij hem, maar hij is natuurlijk een geweldig talent."

"Een paar jaar geleden zeiden we dat Wijndal de beste linksback van Nederland was", gaat Van der Vaart verder. "Nu speelt hij bij Ajax en kun je dat niet meer zeggen. Waar dat door kan komen? Bij Ajax is er is een andere druk, dat snap ik allemaal wel, maar het gaat om een bepaald karakter."