Hyballa duidelijk na keiharde nederlaag: 'Dit was Eredivisie-team van Jong Ajax'

Hyballa duidelijk na keiharde nederlaag: 'Dit was Eredivisie-team van Jong Ajax'

13-03-2023 23:42
93

Peter Hyballa denkt dat Jong Ajax vrijdagavond een Eredivisie-waardig elftal op de been heeft gebracht. Er speelden verschillende spelers uit het eerste elftal van de Amsterdammers mee, waardoor NAC Breda in eigen stadion met 2-6 onderuit ging.

"Ik ben rustig", vertelt de temperamentvolle Hyballa na afloop van de grote nederlaag bij ESPN. "Ik kan alles goed analyseren. In de eerste helft hebben we niet verdedigd. Ik moet ook zeggen dat dit een Eredivisie-team was van Jong Ajax. Ik denk dat ze makkelijk mee kunnen spelen in het rechterrijtje van de Eredivisie." Onder meer Lorenzo Lucca, Francisco Conceição, Youri Regeer en Youri Baas stonden op het veld bij Jong Ajax.

Voorafgaand aan de wedstrijd zei Hyballa dat dit een mooie kans was voor de spelers van NAC om zich te meten met zo'n goede ploeg. "Onze spelers hebben zich ook gemeten met dit soort spelers, maar ze hebben wel verloren", zegt de Duitser nu. "We komen niet in duels. Dat is natuurlijk kwaliteit en het ligt ook aan het systeem. De kwaliteit van Ajax is gewoon veel te goed."