Ajax en PSV in bijzonder rijtje: Nederlandse clubs timmeren financieel aan de weg

Ajax en PSV in bijzonder rijtje: Nederlandse clubs timmeren financieel aan de weg

14 maart - 10:32
81

Ajax en PSV staan in de wereldwijde top-tien van clubs met het meest winstgevende transferbeleid. Dat blijkt uit een onderzoek van Transfermarkt en eToro. Benfica voert de lijst aan.

De afgelopen vijf jaar kwam Benfica tot een 'winst' van 356 miljoen euro. In het rapport wordt met winst rekening gehouden met het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs van een speler. Eventuele vergoedingen voor zaakwaarnemers en overige kosten worden niet meegenomen. Ajax staat tweede op de lijst, sinds de transferzomer van 2018, wordt duidelijk uit The Football Investment Report.

Ajax behaalde de afgelopen vijf jaar een transferwinst van 308 miljoen euro. Met name de transfers van Antony en Lisandro Martínez naar Manchester United dragen bij aan het financiële succes. PSV staat achtste op de ranglijst, met een transferwinst van 189 miljoen euro. Afgelopen winter werden Cody Gakpo en Noni Madueke voor forse sommen aan respectievelijk Liverpool en Chelsea verkocht.

Lille OSC, Red Bull Salzburg, Sporting CP, Olympique Lyon en AS Monaco staan achtereenvolgens op plek drie tot en met zeven. FC Porto en FC Nordsjaelland staan op de negende en tiende plek in het klassement.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie