Mutatie in rvc Ajax: 'De afgelopen zeven jaar heb ik heel veel meegemaakt'

Mutatie in rvc Ajax: 'De afgelopen zeven jaar heb ik heel veel meegemaakt'

14 maart - 11:51
31

Pier Eringa is officieel voorgedragen als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax. De econoom volgt Leen Meijaard, die dinsdag formeel is afgetreden, op.

Op de buitengewone vergadering voor aandeelhouders trad Meijaard, die in november aangaf niet verder te willen gaan, officieel af. Meijaard was sinds april 2016 lid van de rvc en werd twee jaar later benoemd tot voorzitter. "Bij Ajax heb ik de afgelopen zeven jaar heel veel meegemaakt", zegt hij in een persbericht. "Naast hoogtepunten waren er ook enkele dieptepunten. Maar het was een overwegend mooie tijd waarin Ajax sportief, financieel en commercieel erg succesvol is geweest."

Meijaard is trots dat hij de rvc achterlaat met een vrouw in de directie. "In al die jaren heb ik het als mijn opdracht gezien Ajax te helpen verder te professionaliseren. Dat werk is nog niet klaar. De rvc is na mijn vertrek nu vrijwel volledig vernieuwd. Ik ben ervan overtuigd dat mijn opvolgers dit werk zullen voortzetten."

Eringa
Eringa is benoemd voor de periode tot november 2026. "Ik wil samen met de andere leden van de RvC een bijdrage leveren aan nieuwe sportieve successen, de verdere groei en verdere professionalisering van de organisatie en aan een gezonde werk- en sportcultuur", laat hij op de officiële kanalen weten. "Het is nu nog zaak om spoedig een geschikte voetbalcommissaris te vinden, dan is ons team compleet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie