Ex-voorzitter Van den Herik: 'Slot verdoezelt interne onrust bij Feyenoord'

Ex-voorzitter Van den Herik: 'Slot verdoezelt interne onrust bij Feyenoord'

14-03-2023 12:47
97

Jorien van den Herik is zeer te spreken over het werk van Arne Slot bij Feyenoord, maar de trainer zou ook het nodige verbloemen. Cor Pot prijst het werk van Slot eveneens, alleen vindt hij dat er meer waardering voor voorganger Dick Advocaat mag zijn.

"Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt. M'n vertrouwen in Arne Slot is groot. Hij verdoezelt de interne onrust", stelt Van den Herik, die liefst veertien jaar voorzitter was van de Rotterdamse club, in Voetbal International. "Het meest blij ben ik met de ontwikkeling van Mats Wieffer. Goed scouten in eigen land helpt ook mee aan de herkenning van een elftal. Daar zou men eens dieper over na moeten denken."

Cor Pot vindt het 'echt knap' wat Slot presteert met 'bijna een heel nieuw elftal'. "Vorig seizoen was toch meer een vervolg van. Ik vind dat Dick en ik weinig credits hebben gekregen", benadrukt de voormalig assistent. "Het was crisis, alle geledingen lagen over elkaar heen. We speelden zonder publiek. Dick houdt van een bepaald speltype. Georganiseerd, compact. Slot is wat meer forechecking gaan spelen. Dat is aantrekkelijker om te zien. Maar wij kwamen na Stam, ze stonden veertiende ofzo. Dan ga je niet lekker lopen aanvallen."

"We hebben toch gezorgd voor Europees voetbal, waardoor ze vorig jaar de finale haalden", gaat Pot verder. "We hadden nog recht op een premie, maar zeiden: laat maar gaan. Gezeur anders. Maar de prestatie van Dick bij Feyenoord wordt miskend, dat vind ik wel."