'Ik zet mijn geld op Ajax voor De Klassieker, maar Feyenoord wordt kampioen'

'Ik zet mijn geld op Ajax voor De Klassieker, maar Feyenoord wordt kampioen'

14 maart - 13:55 Laatste update: 14:30
149

Henk van Stee denkt dat Ajax de bovenliggende partij gaat zijn in De Klassieker. Bij RTV Rijnmond laat hij desondanks weten optimistisch te zijn over de titelkansen van Feyenoord, dat zondag op bezoek gaat bij de Amsterdammers.

Van Stee, die zich liet ontvallen dat hij het wel ziet zitten om technisch manager van Feyenoord te worden, vindt dat de selectie van Arne Slot breed genoeg is, hoewel enkele dagen eerder nog tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League wordt gespeeld. "Een aantal spelers zal niet de hele wedstrijd vol gas kunnen geven, maar dan heeft Feyenoord vijf, zes spelers die op het puntje van de stoel zitten om er in te komen. Ik denk dat Feyenoord er helemaal klaar voor is", zegt hij.

Desondanks is Ajax volgens Van Stee favoriet voor de kraker. "Als ik mijn geld er op moet zetten denk ik dat Ajax die wedstrijd gaat winnen. Maar ik ben er van overtuigd dat Feyenoord kampioen gaat worden." Collega-analist Geert den Ouden haakt hier op in. "Beide ploegen willen allesbehalve verliezen. Daarbij kan Feyenoord een wedstrijd moeilijk controleren of even rustig uitspelen."

Den Ouden zag afgelopen weekend (2-1 tegen FC Volendam, red.) de spanning opborrelen bij de huidige Eredivisie-koploper, maar Van Stee vond dat wel meevallen. "Alleen tegen Ajax zal die spanning er zijn", verkondigt de voormalig TD van Sparta.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie