'Chelsea wil mes zetten in 30-koppige selectie en plant 'mass clearout''

'Chelsea wil mes zetten in 30-koppige selectie en plant 'mass clearout''

14-03-2023 14:12
40

Chelsea spendeerde dit seizoen meer dan zeshonderd miljoen euro aan transfers, maar de bodem van de schatkist lijkt nu toch in zicht. Volgens The Athletic plannen The Blues een 'mass clearout', een massale opruiming.

De selectie van manager Graham Potter barst bijna uit zijn voegen. Hij moet liefst dertig spelers tevreden zien te houden op Stamford Bridge. Zij brengen bovendien een flink kostenplaatje met zich mee, zeker nu kwalificatie voor de Champions League ver weg is. Chelsea wil daarom flink wat spelers van de hand doen. Zij moeten ruimte in het salarishuis maken, maar ook geld in het laatje brengen voor meer aankopen.

The Athletic verwacht dat alle spelers met een eenjarig contract voor een redelijk bod mogen vertrekken, zeker als zij niet spoedig bijtekenen. Het gaat om Mason Mount, Mateo Kovacic, Cesar Azpilicueta, Christian Pulisic, Pierre-Emerick Aubameyang en Ruben Loftus-Cheek. Thiago Silva vormt een uitzondering. De Braziliaanse routinier heeft net zijn contract met één jaar verlengd.

Ook de spelers met een tweejarig contract zijn echter niet zeker van hun toekomst. Hakim Ziyech is één van de zeven spelers die tot medio 2025 vastligt. Voor een aantal van hen geldt dat Chelsea mogelijk nog wil onderhandelen over een nieuw contract, maar de club zou ook kunnen besluiten om te cashen.