Özyakup verdedigt Velázquez: 'Hij ziet er agressief uit, maar is een topgozer'

Özyakup verdedigt Velázquez: 'Hij ziet er agressief uit, maar is een topgozer'

14-03-2023 14:56 Laatste update: 15:10
29

Oguzhan Özyakup springt in de bres voor Fortuna Sittard-trainer Julio Velázquez. De Spanjaard krijgt de wind van voren na zijn emotionele uitspatting tijdens het Eredivisie-duel met FC Twente (0-3).

Velázquez schopte en tierde erop los nadat hij het oneens was met een beslissing van scheidsrechter Rob Dieperink. Behalve zijn dug-out, moest de technische apparatuur voor zijn neus het ontgelden. "Hij ziet er best wel agressief uit op de bank", erkent Özyakup bij ESPN. "Ik heb het later teruggezien, want op dat moment had ik het niet gezien. Ik zat op de tribune", aldus de middenvelder, die met een blessure kampte.

Wedden

Meer odds

De 43-voudig Turks international vindt de kritiek te ver gaan. "Het zag er heftig uit, maar wat ik de afgelopen dagen dan heb gehoord... Oké, hij heeft het nu een paar keer gedaan. Maar buiten dat is het echt een topgozer. Als je een halfuur met hem praat, dan denk je: dit kan hem niet zijn. Het is echt een lieve gozer", benadrukt Özyakup. "Ik heb met heel veel trainers samengewerkt en dan is hij één van de weinige die ook echt geïnteresseerd is in je leven. In je vrouw, kinderen. Je kunt een normaal gesprek voeren. Op trainingen is hij ook niet heel streng, helemaal niet. Vanochtend hadden we een meeting en was het ook vrij rustig."

Özyakup beseft wel Velázquez zich niet te vaak moet laten gaan. "Ik denk dat hij zelf nu ook wel beseft dat hij misschien wat rustiger aan moet doen, hoewel ik niet denk dat hij het door heeft. Ik heb gehoord en gelezen dat hij het zou spelen, maar zo is hij echt niet. Als je naar hem kijkt zie je ook dat zijn emoties op dat moment oprecht zijn. Of het goed of slecht is, daar praat ik niet over. Het moet alleen niet te vaak gebeuren. Dit is wel een beetje de grens."