United-iconen vertellen over verhitte derby: 'Ik hoop dat je benen gebroken zijn'

United-iconen vertellen over verhitte derby: 'Ik hoop dat je benen gebroken zijn'

14-03-2023 19:55 Laatste update: 21:53
28

Sir Alex Ferguson wenste de Portugees Nani in 2011 beenbreuken toe, nadat hij neerging in de derby tegen Liverpool. Manchester United-iconen Patrice Evra en Rio Ferdinand halen een anekdote aan over de Northwest-Derby bij FIVE.

De oud-verdedigers vertellen over Nani, die na een harde tackle kermde van de pijn. "Weet je nog die wedstrijd op Anfield? Toen Jamie Carragher een gruwelijke tackle inzette op Nani? Hij had bijna zijn been gebroken. We begonnen te vechten met de Liverpool-spelers, zoals Steven Gerrard. Paul Scholes zag toen dat Nani lag te huilen en liet hem achter", zegt Evra. Ferdinand verklaarde de actie van Scholes. "Dat kon hij niet verdedigen. Op Anfield kan je geen zwakte tonen", aldus Ferdinand.

Ferguson zag het gebeuren en gaf Nani twee weken vrij om te herstellen, maar had stevige woorden over voor de Portugees. "Ik hoop dat je benen verdomme gebroken zijn, ik hoop echt dat je benen gebroken zijn", schreeuwde de oefenmeester richting de vleugelspeler, volgens de lachende Evra. Er staat altijd veel druk en spanning op de wedstrijd tussen Liverpool en United. Vorige week ging het United van Erik ten Hag ten onder in de derby met een monsterscore van 7-0.