Internationale terugkeer lonkt voor Zlatan: 'Hij kan van grote waarde zijn'

Internationale terugkeer lonkt voor Zlatan: 'Hij kan van grote waarde zijn'

14 maart - 19:45
12

Bondscoach Janne Andersson schijnt door dat Zlatan Ibrahimovic kans maakt op een terugkomst bij het Zweedse nationaal elftal. De AC Milan-speler kan met zijn leiderschapskwaliteiten van grote waarde zijn, zegt Andersson. 

In eerdere interviews vertelde Andersson dat hij Ibrahimovic nooit heeft uitgesloten van zijn selectie, als hij fysiek maar in goede doen en gezond was. "Ik heb altijd al gezegd dat hij in fitte staat van grote waarde kan zijn, ondanks dat hij wellicht niet kan starten. Dan heb ik het over zijn invloed op de wedstrijden, vanwege de toewijding en leiderschapskwaliteiten waarover hij beschikt. Hij heeft ons nog veel te bieden", zo wordt Andersson geciteerd door Zweedse media.

Ibrahimovic neemt een ware leiderschapsrol aan in Milaan. De Zweedse superster lag er voor een lange tijd uit vanwege blessureleed, maar was prominent aanwezig op de achtergrond. Wellicht dat hij dit kan vertalen naar het nationale elftal van Andersson, die de aanvaller best kan gebruiken. "Een beetje hetzelfde als bij AC Milan, ja. Zelfs als hij weinig minuten maakt, kan hij belangrijk zijn. Jullie gaan op woensdag zien of hij geselecteerd is of niet", vertelt de bondscoach. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie