Vink lyrisch over Ajax-target: 'Hij heeft een beetje Álvarez en Berghuis'

Vink lyrisch over Ajax-target: 'Hij heeft een beetje Álvarez en Berghuis'

15-03-2023 07:08
64

Marciano Vink steekt de loftrompet over Tijjani Reijnders. De AZ-middenvelder staat in de belangstelling van Ajax en de analist is ervan overtuigd dat Reijnders kan slagen in Amsterdam.

Van alle spelers buiten de traditionele top-drie vindt Vink Reijnders 'een van de beteren'. "Hij is van alle interessante spelers de meest interessante. Wat hij de afgelopen twee jaar heeft gedaan bij AZ... De ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt...", zegt de voormalig voetballer bij Voetbalpraat op ESPN. "Hij is overal op het veld."

Een directe opvolger van Edson Álvarez, die naar alle verwachting in de zomer vertrekt bij Ajax, is Reijnders volgens Vink niet. "Hij heeft een beetje Álvarez en een beetje Berghuis, met een functionele techniek en een goed schot. Dat soort types zijn zeer gewild." Tegen SS Lazio (1-2) zaten er verschillende clubs op de tribune voor Reijnders. "Overal zoeken ze dit soort spelers."

"Hij is in potentie een van de mooiste spelers om naar te kijken voor grote clubs in Nederland", aldus Vink. Kees Luijckx trapt op de rem en pleit dat Ajax beter Ramiz Zerrouki bij FC Twente kan wegplukken. "Zerrouki is een heel gerichte aankoop. Reijnders is een fantastische speler, wel wisselvallig, maar echt een allround-speler. Ik denk dat hij niet specifiek genoeg is voor een van de posities op het middenveld bij Ajax."