Voormalig Ajax-voorzitter Van Praag: 'Dus ik vind: geef die man een kans!'

Voormalig Ajax-voorzitter Van Praag: 'Dus ik vind: geef die man een kans!'

15 maart - 07:51 Laatste update: 08:27
74

Michael van Praag, voormalig voorzitter van Ajax, is van mening dat de Amsterdamse club na dit seizoen moet doorgaan met John Heitinga. De interim-trainer is in principe aangesteld voor de periode tot het einde van het seizoen.

"Van mij mag hij blijven", zegt Van Praag over Heitinga tegen De Telegraaf. Van Praag was tussen 1989 en 2003 in dienst bij Ajax en kreeg onder meer met Louis van Gaal als trainer te maken. "Louis van Gaal kwam in mijn tijd niet helemaal uit eigen boezem, maar toch weer wel. Ajax heeft altijd geprobeerd om mensen uit eigen geledingen op de stoel van hoofdtrainer te krijgen. Later is dat ook succesvol gebeurd met Frank de Boer. Dus ik vind: geef die man een kans!"

Eringa
Ajax droeg dinsdag Pier Eringa formeel voor als voorzitter van de raad van commissarissen. Van Praag staat open voor een rol als klankbord. "Pier heeft me in een vroeg stadium geappt dat hij in de race was en later dat hij de nieuwe rvc-voorzitter zou worden. Ik heb hem gezegd dat hij me altijd kan bellen, maar dat heeft Pier helemaal niet nodig."

Van Praag is lyrisch over de nieuwe voorzitter van de rvc en noemt hem een 'people manager'. "Maar hij is ook iemand die niet schroomt om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Dat verwacht ik bij Ajax ook op de plekken waar dat nodig is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie