De Graafschap wilde flinke schadevergoeding, maar verliest van Sow en Go Ahead

De Graafschap wilde flinke schadevergoeding, maar verliest van Sow en Go Ahead

15-03-2023 10:38 Laatste update: 10:44
39

Sylla Sow (foto links) en Go Ahead Eagles hebben een arbitragezaak van De Graafschap gewonnen. De aanvaller zou vorig jaar eigenlijk naar De Superboeren verkassen, maar op het allerlaatste moment koos hij toch voor de club uit Deventer. De Graafschap wilde een schadevergoeding en stapte daardoor naar de arbitragecommissie, maar de club is niet in het gelijk gesteld.

In januari diende de zaak in Zeist, nu heeft de arbitragecommissie uitspraak gedaan. De Graafschap eiste een flinke schadevergoeding van Sow en Go Ahead. De club beweert dat het een mondeling akkoord had met de aanvaller over een move, terwijl Sow bij aankomst in Nederland plots koos voor Go Ahead. Dat heeft De Graafschap echter niet kunnen bewijzen, waardoor Sow en Go Ahead geen schadevergoeding hoeven te betalen.

De nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie maakte de transfer zelf al wereldkundig, maar Sow was nog niet medisch gekeurd, het contract was nog niet ondertekend en de KNVB kreeg de move ook nog niet bevestigd. Daardoor is de mondelinge overeenkomst waar De Graafschap over spreekt niet toereikend geacht.

Sow heeft dus niet verkeerd gehandeld met zijn transferswitch in de zomer van 2022. Als speler van Go Ahead speelde de aanvaller inmiddels zeventien Eredivisie-duels, al wacht hij wel nog steeds op zijn eerste basisplek in de competitie.