Van der Sar duidelijk: 'Of jullie me over tien jaar nog bij Ajax zien? Zeker niet'

Van der Sar duidelijk: 'Of jullie me over tien jaar nog bij Ajax zien? Zeker niet'

15-03-2023 13:01
120

Als Ajax zich niet kwalificeert voor de Champions League, zal Edwin van der Sar niet op de rem trappen. De algemeen directeur benadrukt dat Ajax één van de gezondste clubs van Europa is. Van der Sar vertelt ook kort dat hij over tien jaar 'zeker niet' meer terug te zien is in de Johan Cruijff Arena.

Recent bleek uit onderzoek van Voetbal International dat Ajax al tien miljoen euro tekort als het zich kwalificeert voor de Champions League. Als dat niet gebeurt, worden de tekorten dus enorm. Van der Sar krijgt dan ook de vraag of Ajax zijn beleid aan moet passen, als het komend seizoen niet meedoet in het miljardenbal. "We zijn een van de gezondste clubs van Europa", zegt hij tegen VI.

"Daar heeft iedereen de laatste tien jaar aan bijgedragen. Frank de Boer is ermee begonnen, door vier keer de Champions League te halen op een Europa League-begroting. Vier jaar geleden zijn we overgestapt op een Champions League-begroting. De salarissen zijn enorm omhoog gegaan, maar we hebben wel steeds Champions League gehaald en spelers op een goed niveau verkocht. Financieel zijn we daardoor nog altijd enorm weerbaar. Ondanks de coronacrisis, die een forse impact heeft gehad", stelt Van der Sar.

De oud-doelman krijgt daarna de vraag of hij op de rem zal trappen, als Ajax actief zal zijn in de Europa League of Conference League. "Nee", luidt zijn korte antwoord. Van der Sar is ook duidelijk over een vraag over zijn toekomst: zien we Van der Sar over tien jaar nog steeds bij Ajax? "Zeker niet."