Sarri uit weer kritiek op Nederlandse voetbalwereld: 'Dit is echt onacceptabel'

Sarri uit weer kritiek op Nederlandse voetbalwereld: 'Dit is echt onacceptabel'

15 maart - 21:44
139

Maurizio Sarri heeft wederom kritiek geuit op het Nederlandse voetbal. Eerst waren de fans van Feyenoord aan de beurt bij de Italiaanse trainer, maar nu heeft hij wat te zeggen over het veld van AZ. Dat zou volgens Sarri niet om over naar huis te schrijven zijn.

"Het veld hierbuiten is echt onacceptabel", zegt Sarri op een persconferentie in het stadion van AZ. "Ik ben de enige overgebleven dinosaurus die naar dit soort dingen kijkt." De Alkmaarders verdedigen donderdagavond in eigen stadion een 2-1 voorsprong tegen de Romeinen. 

Toch was het veld in Alkmaar niet de enige zorg van Sarri. "Dit seizoen draait alleen maar om rouleren van spelers door dat stomme WK. Het verpest echt het voetbal op elke manier. Dat WK uitbreiden moet je sowieso nooit meer doen."

Sarri wil AZ in ieder geval niet aan gaan pakken met afwachtend voetbal. "Ze zijn erg goed in herstellen en hebben in de heenwedstrijd echt van elke kans geprofiteerd. We willen ze gaan domineren, want toen ze lager gingen verdedigen hadden ze het heel erg zwaar tegen ons."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s