Realisme bij Klopp na CL-exit Liverpool: 'Real Madrid was gewoon beter'

Realisme bij Klopp na CL-exit Liverpool: 'Real Madrid was gewoon beter'

16 maart - 07:05 Laatste update: 08:10
7

Liverpool-manager Jürgen Klopp vindt dat Real Madrid het verdiende om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden wonnen  woensdagavond met 1-0, na de eerdere oorwassing in Engeland.

Op Anfield werd het al 2-5 voor Real. Dat leverde een monsterklus op voor Liverpool, iets waar het in de Spaanse hoofdstad eigenlijk geen moment toe in staat leek te zijn. Karim Benzema maakte de enige treffer van de avond. 

Na afloop overheerst er teleurstelling bij Klopp. "We kwamen hier als avonturiers met de backpack op de rug, want we moesten een verschil van drie doelpunten goed maken", aldus de Duitser op de persconferentie. "Je hebt een speciale wedstrijd nodig, maar die speelden we niet. In momenten waren we goed, maar Real Madrid was over de hele wedstrijd de betere, had controle én de betere kansen."

"Alisson (Becker, red.) moest twee sensationele reddingen verrichten om ons in de wedstrijd te houden", vervolgt Klopp. "Als je door wil gaan, moet je buitengewoon presteren. Als je de wedstrijd wil winnen, moet je echt goed zijn. Real Madrid was gewoon beter en daarom denk ik dat het juiste team is doorgegaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie