Heitinga viel tijdens trainerscursus geregeld op: 'Al moest hij ervoor valsspelen'

Heitinga viel tijdens trainerscursus geregeld op: 'Al moest hij ervoor valsspelen'

16 maart - 08:56 Laatste update: 09:05
138

John Heitinga heeft tijdens zijn trainerscursus veel indruk gemaakt op zijn examinatoren Dennis Demmers en Gert Aandewiel. De oefenmeester van Ajax maakt zich op voor zijn eerste Klassieker, maar de heren denken niet dat hij zich makkelijk van zijn stuk laat brengen.

Aandewiel en Demmers noemen in gesprek met het Algemeen Dagblad een voorbeeld over een aantal corona-gevallen tijdens de cursus. "John raakte totaal niet van de leg, had de oplossing onmiddellijk paraat en toonde hiermee ook aan over de vereiste competenties te beschikken Tijdens de cursus informeerde hij de spelers niet alleen, maar ook gedragsveranderingen analyseerde hij."

Go Ahead Eagles-middenvelder Enric Llansana maakte Heitinga ook een tijdje mee bij Ajax en hij ontdekte nog een eigenschap die de trainer naar hoge hoogtes kan brengen. "John had een bloedhekel aan verliezen. Dat zag je terug als hij meedeed bij partijtjes. Verliezen deed hij niet, al moest hij ervoor valsspelen. Hij kon ook wel ontploffen na een nederlaag. Het verbaast me ook niet dat hij het nu zo goed doet."

Demmers durft het woord voorbeeldleerling niet te gebruiken bij Heitinga, maar iedereen zag op de cursus hoe gedreven hij was. "John snoof zoveel mogelijk informatie op. Door zijn gedreven- en leergierigheid ben ik heel benieuwd hoever hij het nog zal schoppen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie