Advocaat geeft inkijkje in werkwijze: 'Het blijft voor mij een spel'

Advocaat geeft inkijkje in werkwijze: 'Het blijft voor mij een spel'

16-03-2023 10:11 Laatste update: 13:36
26

Dick Advocaat is ook op 75-jarige leeftijd nog steeds een geweldige trainer, vindt assistent-trainer Saïd Bakkati. In gesprek met Voetbal International vertelt hij over de visie en werkwijze van de oefenmeester bij ADO Den Haag.

"Niet alleen de spelers, maar ik leer ook nog altijd van hem", vertelt Bakkati over de hoofdtrainer. "Dick ziet alles, nog steeds. Er moest ook echt iets veranderen bij ADO wilden we stappen gaan maken met deze club." De club uit Den Haag staat op dit moment dertiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Advocaat heeft ook een duidelijke werkwijze als het gaat om trainingsdagen. "Meestal treffen we elkaar om acht uur en dan drinken we samen koffie. Vervolgens gaan we om kwart voor negen met z'n allen bij elkaar zitten. De dag bespreken, hoe de jongens ervoor staan. Dat duurt een half uur en dan nemen we de training nog door, die om elf uur begint. Voetbal blijft voor mij een spel, ook met spelers. Hoe ver kun je gaan met ze, wat zeg je tegen ze, dat blijf ik leuk vinden."