'Toen Slot naar Feyenoord ging, wilde hij mij als assistent. Was geen ruimte voor'

'Toen Slot naar Feyenoord ging, wilde hij mij als assistent. Was geen ruimte voor'

16-03-2023 11:25
31

FC Groningen-trainer Dennis van der Ree bekleedde in het verleden bij Feyenoord de rol van video-analist, maar vertelt dat zijn functie er in de praktijk anders uitzag. Arne Slot zag in hem een volwaardig rechterhand.

Van der Ree was vorig seizoen video-analist bij Feyenoord, maar als het aan trainer Slot lag, zou hij een andere functie krijgen. "Toen Arne naar Feyenoord ging, belde hij me op. Hij wilde me er graag bij hebben als assistent, alleen was daar naast Marino Pusic en John de Wolf geen ruimte voor. Hij zei: De enige manier waarop het kan, is dat ik je aantrek als video-analist. Analyseer dan gewoon de tegenstanders, maar verder sta je gewoon als volwaardige assistent op het veld. Zo is het uiteindelijk ook gegaan", vertelt Van der Ree aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

In plaats van titelkoorts bij Feyenoord ervaart Van der Ree degradatiezorgen bij Groningen. De oefenmeester heeft vertrouwen in zijn team, mede dankzij de nieuwe aanwinsten. "Als ik kijk naar de stappen die we maken als team, de rol die de nieuwe spelers pakken, dan zie ik echt een omslag. Dat geeft mij de overtuiging dat we genoeg punten gaan pakken. Dat (Jetro Willems en Elvis Manu, red.) zijn jongens die veel hebben meegemaakt in hun carrière, die voelen de ernst van de situatie. Ze brengen ook een winnaarsmentaliteit met zich mee en hebben natuurlijk heel veel kwaliteiten. Ze zijn een grote aanwinst."