Van Persie: 'Erik heeft deuren voor me geopend, ben ik hem heel dankbaar voor'

Van Persie: 'Erik heeft deuren voor me geopend, ben ik hem heel dankbaar voor'

16-03-2023 14:47
31

Robin van Persie stelt veel te hebben geleerd van Erik ten Hag. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal was onlangs op bezoek bij Manchester United en interviewde voor BT Sports op trainingcomplex Carrington zijn landgenoot.

Van Persie ontmoette Ten Hag in oktober vorig jaar voor het eerst en kwam in februari voor de tweede keer sinds de Nederlander aan het roer staat op Carrington. "Hoe open hij naar mij was, heb ik als fijn ervaren", zegt Van Persie, die onder de indruk is van Ten Hag. "Mijn dagen als actieve voetballer liggen inmiddels achter me, dus ik droom niet meer over het maken van acties, maar denk nu aan systemen, tactieken en aan manieren om een team op een zo goed mogelijke manier neer te zetten."

"Dat is hoe ik nu denk, en Erik heeft ervoor gezorgd dat ik nieuwe ideeën heb gekregen", aldus de voormalig spits. "Hij heeft de deuren voor mij geopend en daar ben ik hem heel erg dankbaar voor." 

Naast dat het gesprek over voetbal gaat, vraagt Van Persie Ten Hag ook naar diens hobby's. "Helaas heb ik niet veel tijd om andere dingen te doen, maar ik vind skiën heel leuk, of golfen, naar het theater of de film gaan, hiken in de bergen. Genoeg dingen, maar ik heb er niet altijd tijd voor."