AZ weet waar het aan toe is: dit zijn mogelijke tegenstanders in Conference League

AZ weet waar het aan toe is: dit zijn mogelijke tegenstanders in Conference League

17 maart - 08:30 Laatste update: 09:41
65

In het eigen AFAS Stadion heeft AZ zijn stunt tegen SS Lazio weten te voltooien, waardoor de Alkmaarders doorstoten naar de kwartfinale van de Conference League. Vrijdag om 14.00 uur gaat de nummer drie van de Eredivisie al de koker in voor de loting. VoetbalPrimeur zet de mogelijke tegenstanders van AZ op een rij.

Op 13 en 20 april, na de komende interlandperiode, staan de kwartfinales van de Conference League op de rol. Net als bij de Champions en Europa League gaat de UEFA een 'vrije' loting verrichten. Dat houdt in dat er geen restricties gelden en AZ alle deelnemende teams kan treffen. Nadat de duels voor de kwartfinale bekend zijn, wordt er meteen doorgeloot voor de halve finales en finale. Daardoor kent AZ vrijdagmiddag al zijn route richting de eindstrijd in het Tsjechische Praag.

Na de clash met Lazio kan AZ in de kwartfinale opnieuw op sterke opponenten stuiten. FC Twente-beul Fiorentina, Premier League-club West Ham United, stuntploeg RSC Anderlecht en het Lech Poznan van voormalig AZ-coach John van den Brom behoren allemaal tot de opties voor de ploeg van Pascal Jansen. Een coëfficiëntenclash met OGC Nice, dat ook in de kwartfinale van de Conference League zit, zou voor het Nederlandse voetbal extra interessant zijn.

De mogelijke tegenstanders van AZ
RSC Anderlecht (België)
West Ham United (Engeland)
OGC Nice (Frankrijk)
Fiorentina (Italië)
KAA Gent (België)
FC Basel (Zwitserland)
Lech Poznan (Polen)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie