Slot wijzigt Feyenoord voor return tegen Shakhtar: Trauner en López basis

Slot wijzigt Feyenoord voor return tegen Shakhtar: Trauner en López basis

16-03-2023 17:26 Laatste update: 17:35
103

Feyenoord start donderdag met Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh aan het Europa League-duel met Shakhtar Donetsk. Ook Gernot Trauner staat voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis.

De terugkeer van de Oostenrijkse verdediger gaat ten koste van Marcus Pedersen. Lutsharel Geertruida verhuist naar de rechterkant. Het is niet de enige wijziging achterin. Quilindschy Hartman ontbreekt door ziekte tijdens de return in De Kuip en wordt vervangen door Marcos López. David Hancko completeert de defensie.

Op het middenveld keert Szymanski terug in de basis. De Poolse nummer tien weet zich in zijn rug gesteund door Mats Wieffer en Orkun Kökcü. Voorin krijgt Alireza Jahanbakhsh de voorkeur boven Javairo Dilrosun, terwijl Oussama Idrissi de linksbuiten is. Santiago Gimenez haakte vorige week in Warschau nog tijdens de warming-up af, maar kan nu wel beginnen. Danilo neemt daardoor op de bank plaats.

Feyenoord moet de klus in eigen huis zien af te maken na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd. De aftrap is om 18.45 uur.

De opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Giménez, Idrissi

Shakhtar: Trubin; Konoplya, Bondar, Matvienko, Mykhaylichenko; Stepanenko, Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kryskiv; Traoré