Boodschap Slot tijdens historische 7-1: 'Zei toen: kan er wel uit, als je dat wil'

Boodschap Slot tijdens historische 7-1: 'Zei toen: kan er wel uit, als je dat wil'

16-03-2023 21:03 Laatste update: 21:05
53

Orkun Kökcü snapt wel dat de fans van Feyenoord hoopten op tien treffers tegen Shakhtar Donetsk, maar de Rotterdammers besloten wat gas terug te nemen richting De Klassieker. Daar hamerde trainer Arne Slot ook op.

Feyenoord boekte donderdagavond een historische 7-1 zege op Shakhtar, waardoor het doorstoot naar de kwartfinale van de Europa League. In de tweede helft galmde het 'tien, tien, tien' door De Kuip. "Op een gegeven moment stond het al 7-0, dus dan is het logisch dat het publiek ons wil pushen naar de tien", zegt Kökcü na afloop bij Veronica. "Maar voor ons was het ook een beetje verstandig zijn naar zondag (als Feyenoord op bezoek gaat bij Ajax, red.) toe."

Toch beweert de aanvoerder van Feyenoord dat hij niet dacht aan het treffen met de aartsrivaal. "De Klassieker zat niet in mijn hoofd. De trainer gaf ook aan: ga niet overal heen rennen en speel vanuit je positie. Toen zei ik: ik kan er ook wel uit, als je dat zo graag wil. We hebben gedaan wat we moesten doen, dit is een mooie overwinning. Nu kunnen we vol focussen op zondag."